Bred dina vida vingar


Bred dina vida vingar över mig.

Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag om ett år skulle vara påväg till Afrika, så hade jag aldrig någonsin trott att det skulle vara sant. Men, vi började räkna ner från dag 44 och nu har det gått 40 dagar sen dess. Jag har precis kikat in på Afrika-bloggen jag designade till Rickard, Amanda och Jonathan innan deras äventyr startade och jag blir alldeles tagen utav bilderna de lagt upp på barnen. Jag landar i Tanzania på tisdag morgon och på onsdag får jag följa med Rickard och Jonathan till barnhemmet som de har jobbat på dessa tre månader. Jag ser så mycket fram emot att träffa alla barnen och få se hur de arbetar dom. För ett par veckor sen skickade Rickard ett brev som bl.a innehöll en teckning från barnen :)

Under den här veckan har känslorna pendlat mellan extrem nervositet, stress och glädjerus. Men det vore ju bara konstigt om jag inte hade haft alla dessa känslor nu innan jag ska bege mig på egen hand till ett främmande land (rimrim). Men mitt i allt känner jag ett inre lugn och trygghet. Jag är så lycklig över resan och tacksam för alla som gläds med mig!

Väskorna står fullpackade i mitt röriga rum och imorgon ska det allra sista inhandlas. Lördagen ska få vara en heldag tillsammans med familjen och på söndag bär det av upp mot Stockholm! Nu ska alla listor checkas... ;)

Tack för mig!
Kram

Min mamma




Till min mamma på mors dag:

Mamma, min vackra mamma
att hitta ord för att beskriva dig är alltid lika svårt...
Åren går och ju äldre jag blir desto mer inser jag vilken tur och vilken lycka jag hade som fick födas in i familjen Bengtsson - till två underbara föräldrar som dig och pappa
Du är en klippa!
I alla år har du tagit hand om hela din familj
med kärlek, omsorg och tålamod
Och du har alltid gjort det med glädje
Du klagar aldrig och biter alltid ihop när vardagen kör ihop sig
Du och pappa är de personer jag ser upp till mest av allt i livet
Ni har alltid satt familjen före er själva, i ur och skur
Och alltid älskat och respekterat era barn och varandra
Jag är så lycklig och tacksam för att jag får vara er dotter!


Mamma, du är fantastisk, underbar, vacker och stark!
Ulrica Bengtsson - Jag älskar dig!

Och mamma, den här sången är till dig, den passar bra in i våra liv nu.




EUPHORIA



Nu måste jag få hylla vår kära ESC-vinnare Loreen! När jag för första gången såg hennes framträdande i Melodifestivalen blev jag alldeles tagen. Allt hon gjorde på scenen var så berörande; hennes sång som var klarare än någon annan tävlandes, hennes smidiga rörelser  och budskapet i låten. Jag älskar mystiken i Euphoria och hela Loreens framförande av låten. Jag brukar inte upphöja artister så mycket, men jag tycker att Loreen utstrålar mer än bara coolt artisteri, hon utstrålar en enkelhet och en självkänsla som många borde se till och ta in. Stort grattis till henne och till Sverige!

Waka waka


Igår fann jag mitt hår som jag så länge längtat efter.

Just nu ligger mina kläder på hela golvet, de håller på att rensas, slängas i tvätten och packas ner. Nedräkningen står på nio dagar och jag är så underbart nervös. Tiden har gått så fort sen vi började räkna ner från 44. Nu har jag en vecka kvar att umgås med familjen och förbereda med allt det praktiska. Det kryper i kroppen och jag vill åka nu. Men har jag kunnat stå ut såhär länge så ska jag nog klara det i ett par dagar till, hihi. 

KYSS

TOLV





Foton: Natalie Bengtsson via instagram

Nedräkning - 12. Tolv dagar till. Nej, snart elva, för snart är denna tolvans dag slut. Precis som syster Jennipher sa när hon var liten och såg in i kameran: "Det ska va slut nu pappa, det ska va sluut..". Gullunge! Jo men hon har alldeles rätt, det ska vara slut på den här väntan nu... Den går mig på nerverna. Snart. Snart. Snart. It's time for Africa! Puss.


TVÅ




Vänner


Det har redan gått en månad sen vi bokade resan och nu återstår det endast två veckor till av väntan och längtan. Jag vill bara åka nu, nu, nu. Jag med mitt dåliga tålamod... Men dagarna flyger förbi och det firas i solen med härliga jobbdagar, tidiga promenader bland kossorna och sena basketkvällar med vänner. Inte så illa ändå! Citerar: "Det går bra nu!" ;)

Så ännu en dag har tagit slut och därmed sluter jag mina ögon för en skön natts sömn. Ska drömma om Afrika.
LOVE.

You're hot then you're cold





Tack, kära maj, för att du öppnade ditt hjärta för oss och gav oss ett par solstrålar att värma våra frusna kroppar i åtminstone ett par timmar. Men tydligen ska du bli ännu mer ödmjuk nästa vecka och höja temperaturen ett par siffror uppåt. Jag tackar så hjärtligt, för jag fryser ihjäl... nästan. Men sviker du mig så har jag mitt Afrika att fly till. Fast det gör jag i vilket fall som helst, hihi!

Det är iallafall en fin dag idag. En fin dag med familjen. Med fotboll och hängselbyxor. Jag tar vara på alla dagar jag har kvar med familjen innan jag åker, och innan dom åker samma dag som jag kommer hem.

Nu kallar fotbollsplanen igen!
Kyss.



16 dagar närmre



Längtar ♥

Tjejernas dag!












Kristi himmelfärd firar vi tjejer i familjen Bengtsson med en dag på a6. Natalie inhandlar sina behov för en semester på Zanzibar, Michelle handlar för semester i Spanien och lite till skolavslutning och mamma handlar en fin jeanskjol. Nu återstår endast 17 dagar tills jag åker och det pirrar i magen. Alla sprutor är tagna och biljetter utskrivna. Nu behövs det bara inhandlas lite solkrämer, malariatabletter och annat från apoteket. En hårklippning måste även göras så att mitt ömtåliga hår inte lossnar. Mmmm...Puss!


Nedräkning




Kära, kära dagbok... Nu börjar nedräkningen.

21.
-
Jag kan inte förstå att det här händer. Jag lever i en lyckobubbla, jag svävar på moln. På stora, rosa moln som ska ta mig hela vägen till Afrika. Det bor fjärilar i min mage...

Godnatt♥

Tummen upp!


Foton: Natalie Bengtsson

Söndag, 13 maj

God afton! Nu har jag tagit den sista kampen med nagellacket och äntligen sitter det på utan att göra mig irriterad. Det bara glänser och gör mig fin. Ikväll lämnar jag ännu en vecka bakom mig och går återigen in i en alldeles ny. Idag har mamma Ulrica firats för sina 42 år på denna jord. Världens bästa och sötaste mamma ♥ Ikväll stod hon i Spira och körade till Gladys del Pilar och jag och pappa var där och njöt av en alldeles enastående gospelkonsert. Det tog mig tillbaka till min tid som gospelkörsångare - en fantastiskt rolig tid!

Imorgon räknar vi ner till 21 - tre veckor. TRE VECKOR KVAR. Hallå eller, går det undan eller? Min lycka är sprudlande och jag kan knappt bärga mig. Vill sätta mig på planet nu, nu, nu. Åh. Man vet när man är lycklig.

Nu ska jag tralla vidare... Natti natti!

I väntans tider...





Foton: Natalie Bengtsson

Tjoho! Tiden flyr och det gör ingenting just nu. Jag gör vad jag kan för att underhålla tiden som är kvar till resan. Tjugotre dagar. Drygt tre veckor. Någon längtar! Hihi. Inatt hade jag den märkligaste av drömmar om flygresan ner och det var en lättnad att vakna och inse att jag inte hade glömt biljetten eller att piloten höll på att krascha planet. Dock blev jag lite besviken när jag insåg att det fortfarande inte är dags ännu... Men väntan kan nog vara bra. Speciellt för mig som aldrig haft tålamod som den största gåvan i livet.

Och allting har sin tid...

10 maj


Foto: Natalie Bengtsson

God morgon världen! Jag klev upp ur sängen för precis två timmar sen, men har inte kommit längre än såhär på mig dag - skriver man med "Afrika" så gör man. Tjugofem dagar återstår till min färd och av alla känslor som finns inom mig är längtan den största. Längtan efter att få träffa honom! Det är över två månader sen sist och det har inte gått en dag utan att jag har saknat och - längtat. Snart så befinner jag mig på rätt plats! Tanzania. Tiden flyr, tack och lov!

Han är allt jag nånsin önskat, allt jag nånsin drömt.

Hilda Truedsson



Kära värld, ni har väl inte missat denna tjej? Hon till höger på bilden där ovan. Den mystiska kvinnan med ett kristallblått öga. Hon heter Hilda Truedsson och råkade bli ett år äldre igår. I 21 år har hon nu traskat runt på denna jord tillsammans med sitt fantastiska hår och sin makalösa humor. Jag kan inte räkna antalet gånger jag legat dubbelvikt av skratt bara för att hon är - så underbart störd. Hon får alltid till det. Dessutom är hon en sånn där vän man inte kan vara sur på, en man inte kan hamna i trubbel med. Hon undviker alltid konflikter och det är så lättsamt att vara med denna tös. Hon är helt enkelt helt underbar på alla sätt! Och skriver gör hon också, som en gudinna! "Livet på en damcykel" skulle man kunna kalla hennes blogg och du kan klicka här för att få läsa egna hennes ord.
Den här bruden, mina damer och herrar, är en brud som kommer lyckas väl i allt hon gör! Om hon blir artist, en världskänd författare eller en lantbrud som tar hand om lamm och kor - ja, då kommer hon lyckas. Hon är bäst. En fantastisk vän som jag tycker om så, så, så, så, så MYCKET!

Grattis vilda Hilda på din dag - en dag i efterskott! ♥
Jag är inte kär i dig, men jag älskar dig, min kära vän!
Du är en av de som förgyller mitt liv! Tack ska du ha!


Fina dagar

"The first day of spring - life keep smiling back at me, just like in my dream."

Nu är våren på riktigt - här. Hjärtligt välkommen är du! Denna fina helg har spenderats mestadels på hemmaplan tillsammans med min stora familj, farmor, min vackra vän Rebecca och hennes bedårande Rafael. Vi hann med det mesta - innebandy med lillkillen som väntas bli ett proffs, fika, fika, fika, matlagning, promenader, prat och sång. Precis allt det en bra helg kan innehålla.




Världens vackraste. Mor och son! Tack för en fantastisk helg, fina ni! ♥




Nu är det en ny vecka och bara fyra veckor kvar tills det bär av till Tanzania. Nerverna börjar lägga sig, jag längtar! Jag kunde inte fått en bättre start på veckan än den jag fick - en fantastisk blombukett av självaste Ricky! Jag missade dess ankomst precis när jag stack iväg till jobbet, men storasyster messade över en bild och jag fick ett stort leende på läpparna. Nu står den och glänser i mitt fönster. ♥


Tack för de vackra blommorna i min favoritfärg! Tack för att du är så fantastisk! Tack, tack, tack!

Sköt om er!
Foton: Natalie Bengtsson

Saknad, längtan & starka band

Onsdag, 2 maj

Vissa dagar är mer känslosamma än andra, idag är en sådan dag. En sådan dag då saknaden är mer verklig än alla andra dagar av dessa två månader som gått. Längtan efter att få resa växer sig starkare, det är en helt överväldigande känsla. Jag känner mig nervös för att flyga själv, men mest nervös för att möta en ny kultur igen. Den mest extrema kultur jag stött på är den indiska, när jag var där för ett par år sen. Under den tiodagarsresan hann jag inte smälta det fullständiga kaos jag mötte. Nu har jag nästan fyra veckor på mig att lära känna den afrikanska kulturen.

Förutom den där lilla rädslan för flygresan och ny kultur så pirrar det i magen. Nedräkningen är i full gång och nu är det 33 dagar kvar. 33, 32, 31, 30, 29, 28... Jag längtar så mycket att jag tappar fokuset då och då. Glömmer bort alla sprutor som ska tas, mediciner och medel som ska köpas (igen), alla pappren och kort som ska fram, o.s.v. Men visst är det spännande? Ja! Och det är ju tur att någon påminner mig då och då om allt det viktiga!

Å på tal om längtan
, det är en alldeles fantastisk känsla på alla vis. Även när det känns tungt så vet jag att det bottnar i en djup lycka.

"Välsignad vare kärleken som binder oss samman. Den skiljer oss inte. Även om vi är långt borta från varandra, är vi förbundna i våra hjärtan."
Charles Wesley

Snart är vi där, då möts vi igen!


He heals me

RSS 2.0