BYE!

Jag är så trött på internet-världen. Den kan gå och slänga sig i väggen!
ALLT här är yta på yta. Och jag förstår inte varför fler människor inte ser igenom det.
VAD har hänt med den verkliga gemenskapen?

För ett par veckor sen hade jag en liten kris i mitt liv och jag återvände till Facebook. Jag gjorde det bara för att jag inte orkade tänka eller fokusera på det som låg och skavde på insidan just då. Direkt när mina bekanta upptäckte att jag fanns där blev det en massa skrivande hit och dit: "Heeej!! Hur mår du?? Vad gör DU nu för tiden! Åh, jag saknar dig. Vi bara MÅSTE ta en fika snart...".

När min lilla kris hade sprungit iväg och jag hittade tillbaka till mig själv igen så tog jag bort min Facebook, igen. Sen dess har jag inte hört ett ljud från de som skrev. Är det inte sjukt patetiskt?
FOLK BRYR SIG INTE PÅ RIKTIGT! Internet är BARA en plats där vi kan få bekräftelse för vårt yttre och på vilka vi är. På internet kan vi vara allt vi vill vara; coola, snygga, sexig, charmiga, kloka, omtyckta, välkända… o.s.v. Och när vi spenderar halva dygnet i denna så kallade ”världen” så tror vi till sist att det är sådana vi verkligen är. När vi sedan möts i verkligheten så kan vi inte leva upp till den här ”profilen” och samtalen blir osäkra och ytliga. Det stör mig. Säkert så låter jag helt överdriven, men det skiter jag i. Jag är sjukt trött och frustrerad över det här. Hur äckligt ytliga vi människor har blivit. Och ändå ser vi varje dag hur världen blir värre och värre, människor mår allt sämre och pengar, makt och berömmelse tar över våra själar.


Självklart så verkar det inte så farligt, det här med internet… Men, jag tror att det är det. Jag tror att det är boven i mycket elände. Vi stänger in oss själva och tar inte hand om varandra.

 Nu tänker jag strunta att bli hörd och sedd. Jag vill inte att folk som inte bryr sig om mig ska läsa om vad jag gör på dagarna. Vill jag skriva för folk så tänker jag sjutton skriva en bok, vill jag visa mina bilder så gör jag en utställning eller whatever. Ingenting blir personligt och verkligt här i den här världen OCH, jag orkar inte se hur mina kompisar/bekanta viker ut sig själva mer. Jag är sjukt trött på det här… På riktigt.

 Bye-bye.

/Natalie Bengtsson


Snuskdag

Snuskigt är ordet. Det är årets snuskigaste dag ute i vår natur. Grått, fult, blött, isigt... Inget är på sin rätta plats eller i sin rätta tid. Det har kaosat ihop sig fet-totalt. Oattraktivt väder. Nej men, dags att sluta klaga! Det är ju fredag för sjutton, arton och nitton. :) Just den här veckan har gått fortare än de andra, vilket jag tycker är märkligt eftersom alla veckor innehåller exakt lika många timmar, minuter och sekunder.

Men på tal om väder. I onsdags fylldes hela himlen med dunderstora snöflingor och jag stod med barnen på jobbet och beundrade det vackra vimlet av vita prickar som svävade ner på marken. Sånt tycker jag är fantastiskt faktiskt! (: Med andra ord - Eliza Doolittle är nog min favorit inom musikbranchen.
På tal om den julklappsångest som drabbar mig...

BKLALHGDK!


Just i denna stund.

Ja vi är alla olika!

Dagens roligaste

Min mamma jobbar på en förskola. Ikväll hade de julfest och barnen lussade för sina föräldrar. Ett av barnen var utklädd till julgran. Igår, sent på kvällen, så hade barnets mamma ringt till föreståndaren:
"Går det bra om mitt barn är utklädd till julgran på luciatåget? Igår pratade han om att han ville vara utklädd till saft."

Saft?
Hur klär man ut sig till saft?

Jo men, vi har alla olika önskningar här i livet.


Nerförsbacke

Något knäppt har hänt mellan mina öron. Det är jag överövertygad om. Jag brukar ha koll på allt. A L L T. Tider, papper, mobil, plånbok, nycklar... Hela köret. Men nu för tiden springer jag alltid till bussen och försöker att inte dö på vägen, jag glömmer bort saker som jag blivit påmind om minuten innan och idag har jag tappat bort min mobil... Nej, ännu värre, jag glömde den i stan. Men nu vet jag vart den ligger och ska hämta den imorgon. Men ändå. Handikapp?

Det stör mig att jag har blivit en förvirrad tjej.
Men det är OK.

När det hoppar sjukt fel

22.46 är klockan. Natalie är fet-trött men har ju lust att skriva för schön. Huvudet står stilla så om vad hon ska skriva är ännu oklart. Blogg.se är sjuk i huvudet ikväll. Det har hoppat åt sidan så att jag inte ser vad jag skriver i det högra hörnet. Men jag klarar mig jätte bra faktiskt. Jag kan ju iallafall ana vad det står bakom den himla blockeringen. Har tänkt på en sak... Vi nya människor, vi använder orden "sjukt" & "stört" SJUKT ofta... Det är vårt språk, visst? Idag pratade min mamma och 15-åriga lillebror om en nyårs-grej som mamma ville att han skulle åka på. Så tyckte både jag & Filip att mamma sa: "Det hade varit sjukt kul om du åkte på det!" och vi bara såg på varandra och gapade... Båda sa: "Eh, mamma.. Vad SA du?"
"Att det skulle vara kul om du åkte på det.."
"Neeeheeeej, du sa att det skulle vara sjukt kul om han åkte på det. Maaaammmaaaa!!!!"

Men tydligen så hade hon inte sagt det. Stört synd, för det hade varit sjukt kul!

Vilken grej, halllåååå!

If I can make it here, I can make it anywhere

Godmorgon.

Jag har tänt ett rött ljus och det är tyst i mitt hus. Medans mina nakna fötter fryser dagdrömmer jag om varma länder. En annan världsdel som råkar heta Asien. Ja, det är dit jag vill. Indien, Kina & Thailand. Meeehaaaeee...

Jag vill ha lite färgrikt kaoz.

Ensamhet är ibland det vackraste


För bara Du vet min vackraste hemlighet.


Elefanten som balanserar på spindeltråden

Mhaaaa.. Heji!

Just i detta ögonblick är klockan 22:58 och min rumpa är snart helbedövad tack vare mitt okloka val att sätta mig på en dyna. Asont är vad det gör. För aslat för att flytta på mig är vad jag är.

Än en gång har helgen gått fort, det börjar jag vänja mig vid nu. Men jag är lite sånn som gör vardagarna lite helgiga också. Då är det okej att en ny fet vecka sätter fart om 59 minuter, iallafall för min del.

Annars har jag julklappsångest och saknar julkänsla. Den drog åt skogen precis när jag hittat den :(((((((((((
Men jag ska låtsas att jag känner det. Och jag ska låtsas att det är en halv meter snö utanför mitt fönster.

Jaaa, det ska jag. Hallååå.

Frågor, faktum & drömmar

Vad är livet värt när vi ger all vår tid åt att söka?
Varför har vi gjort bekräftelse till ett av alla vardagliga behov?
-
Det jag inte kan se är mer dyrbart än det jag ser.
Det ger mig vacker strävan och underbar tillfredställelse.
-
Upptäcka världen ur min kameras alla perspektiv,
inandas luften & göra stunden till min egen.

Allt Du är Är vackert.
N.

Drömmarnas hemland

Det är dit jag flyr inatt.
Bara för att få andas den rätta luften.
N.

RSS 2.0