Mina låtar & melodier

 
I höstas tog jag tag i låtskrivandet och skrev ett par låtar som nu ligger uppe på soundcloud.com. Klicka här för att komma till min sida. 
 

I love Hjo

 
Igår åkte vi ut till Hjo med mamma och de små. Där fanns fina badplatser, fina båtar vid hamnen och Moster Elins goda glass. Å så butiken "Hem & hobby", där mycket av det jag tycker om finns för lite pengar. Vi åkte därifrån glada och belåtna. Hjo rekommenderas varmt. Åk dit, vettja!

Mors lilla Olle

 
 
Ja, blåbärsplockning kan nog vara bland det mysigaste som finns. Men inte när man blir ihjälskrämd utav tuffa tonårspojkar på moppe. Det blev jag idag när jag var ute på promenad. Men igår satt vi i blåbärsriset och plockade samtidigt som vovvsi käkade upp hälften av skogens bär. Lucas var blå runt munnen och hans burk var tom. Mycket charmigt. 
 
Blåbären användes sedan till efterrätt och lades på nybakade havreflarn med vaniljvisp och mandelspån. Det var gott! Det hör till sommaren. 
 
 
Alla som känner mig vet att jag aldrig varit tjejen som kämpar för att få muskler, men med Ricky som "PT" (Personlig Tränare) går det bättre och bättre med mina löprundor. Han har lärt mig att allt sitter i huvudet. Det har han själv bevisat många gånger. Han är bäst, min Ricky. Och nu när han inte är här hos mig, då saknar jag honom. ♥
 
 

Sommartider, hej hej!

När jag slänger skorna i backen och värmer fötterna i gräset, när jag frivilligt spelar volleyboll, eller minigolf och det samtidigt går bra, när det fikas - inte bara en, utan tre gånger på en och samma dag... Då är det allt en sommardag. En bra dag. En bra dag i Mariestad. Med väldigt bra folk. LOVE.


Kom! Spring dom gömda stigarna i skogen...

 
Vad är en svensk sommar utan blåbärsplockning? Tack, mina kära för en mysig dag. LOVE. 

Bara ord och utan bilder

Godafton, svenska sommarkväll. 
 
Jag har pussat min prins godnatt och sitter kvar här, vaken i ett bäcksvart rum och hör honom vrida och vända. Vi har haft en sådan där lat, skön dag som man borde ha innan den ene av oss ska upp i natten för att ge JP-premunanten sin ljuva morgonstund. Ingen vill gå miste om den. 
 
Medan han drömmer drömmar om tidningar mitt i natten låter jag musiken spela. En vacker och lite sorgsen röst sjunger och varje ord verkar bära på en känslofylld historia. Som sångare är det just sådana texter som inspirerar mig mest till att själv skriva. Precis som Linnea Henrikssons låtar gör -  inspirerar... och inspirerar vidare varje gång jag hör henne sjunga om känslor som bara vissa människor kan sätta ord på. Det bästa med dom där låtarna är att man själv slipper fundera över vad man känner. De besvarar outtalade frågor. 
 
Med det säger jag godnatt! 
LOVE
/Nöjd flicka.
 
Vi dansar minut för minut och missar att låten tar slut...

Tänka om, tänka hur och tänka fritt

 
Tänk om vi kunde ta det bästa från alla länder och kulturer och skapa ett nytt land utav det. Från den afrikanska kulturen hade jag plockat deras motto: "Hakuna matata!" (Inga bekymmer!) och sett till att alla levt efter det. Det svenska samhället är så uppstyrt utav mallar att leva efter. Vi ramar in mänskligheten och formar varandra till det enda ideal som finns. Och alla vi, alla ni, alla dom och du som sticker ut får en diagnos, en bokstavskombination att skylla på när din färg är lite starkare än de andras. Kanske är det bara att inse att vi alla är olika, att vi har olika uttryckssätt och att vi upplever världen ur olika perspektiv. Och utav det skapa en vacker gemenskap där varje person platsar med sin alldeles egna färgade pusselbit...

Inget är så bra som du & jag.

Hur mycket jag än skulle leta så skulle jag aldrig hitta någon som passar mig bättre än vad du gör, du som är min bättre hälft.

 

Vid samma tid som du åkte in i ditt livs äventyr kunde jag inte fokusera på filmen som visades i biosalongen. Ingen av våra gemensamma vänner som såg filmen med mig visste att du och jag blivit kära veckan innan, ingen visste att mina tankar svävade åt ditt håll. "En gång i Phuket" avslutades med låten "Enastående" av Linnea Henriksson och det blev min låt om dig.

 

Vi skrev med varandra halva den natten när du mellanlandade i Amsterdam. Vi avslutade med att skriva att vi skulle tänka på varandra tills vi hördes igen och att då skulle allting bli bra. Jag visste inte hur länge det skulle vara tyst mellan oss och känslan gjorde mig orolig, men då visste jag att du var han - han den där som jag skulle längta efter varje dag.

 

Några dagar senare hade du fått ditt afrikanska simkort och vi startade en tre månaders lång sms-konversation samtidigt som både kärleken och räkningen växte. Handskrivna brev, långa telefonsamtal, facebook, mail, tankar och böner gjorde att endast de många milen höll avstånd mellan oss. Men du och jag var närmre varandra än någon annan människa runt omkring, vi var verkligare än allt annat, Jag andades vår kärlek, trots att du levde en helt annan stans.

 

Mitt liv hade varit stridit länge innan, men i ditt hjärta fick jag hitta hem. Nu sitter du här bredvid mig i soffan och du är mitt livs kärlek! Tack för att du tog mig ner till Afrika, att du uppfyllde en dröm. Tack för att jag får vara din och för att du alltid ger mig styrka! Nakupenda. ♥

 


YOUR SMILING FACE

Underbara bilder från barnhemmet i Tanzania. 
LOVE.
 

You are the one

Goddag i stugorna! Vilken tur att jag har hittat en kille med iphone; nu kan jag blogga från mobilen! ;) Vi har fallit in i ledighetens bekvämligheter och dagarna innehåller lugn, ro och fika. Jag har nästan glömt bort hur det känns att jobba, men det är okej, det sägs ju faktiskt att det är bäst att leva i nuet. Nemen... Jag ville mest visa upp killen jag är så väldigt kär i, min Ricky... ♥

 


Det svenska livet




Här hemma i Sverige är tempot på en annan nivå än i Afrika, helt plötsligt ska man hinna med allt som man inte ens ägnade en tanke åt där nere. Men jag och Ricky försöker se charmen i det svenska livet också, och så länge man är ledig är det inte så svårt. För en vecka sen kom vi hem och sedan dess har vi hunnit med kalas, flyttningar, inredning, bakning, promenader och middag med vänner. Det går om man vill så att säga.

 

Annars lägger jag ner min energi på att försöka få ihop ett fint album från resan, men när man har över tusen bilder att välja mellan tar det sin lilla tid. Så snart tiden räcker till så ska jag sätta mig ner och visa er lite färgklickar från Tanzania.

 

Peace,


Tillbaka i landet

Godkväll! Jag och Rickard har nu landat i det trygga Sverige igen och det är med väldigt blandade känslor vi försöker anpassa oss tillbaka till denna kultur. Men samtidigt som man gör det så ser man världen med andra ögon. I baktankarna finns hela tiden allt det som vi sett och upplevt i Afrika och man känner större tacksamhet till livet nu än man gjorde när man åkte.

När vi stannade med tåget i Skövde blev vi upphämtade av Rickards pappa och hans Sofia och hemma i deras lägenhet välkomnades vi av mycket släkt och vänner! Det var en mycket härlig kväll!

Både jag och Rickard längtar mycket tillbaka till Tanzania, till familjen och barnhemmet Rehobothi. Varje gång man äter, står i en varm dusch eller går och lägger sig i en skön säng så tänker man på alla fantastiska barn som vi fick äran att lära känna (speciellt Rickard som jobbade med dom under 3,5 månad). Det finns mycket vi vill göra för dessa barn och ska försöka se till att saker händer. På Facebook finns det en grupp för barnhemmet Rehobothi där man kan gå med och skänka pengar. Det finns så många behov på barnhemmet som behövs uppfyllas för att barnen ska må bättre. Vi kommer skriva mer om Rehobothi om ett tag.

Kramar Natalie & Ricky

Gruppbild från sista dagen på Rehobothi

Mama Nema, Irene, Jeremia, Natalie (jag), Beatrice, Carbeth, Martin, Olivia, Olympia, Vanessa, Brian, Rickard, Vicent, Caroline, Queeni och Heaven.

(Klicka på bilden för att komma till Facebook-gruppen)


RSS 2.0